top of page

Wat is Sportanen Extreme Outdoor?


Sportanen Extreme outdoor biedt kinderen de kans op de woensdagmiddag gevarieerd sportief actief te zijn. Dit kan zowel buiten als binnen zijn. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op de weercondities van die dag. Als er goede wind staat gaan we bijvoorbeeld powerkiten of zeilen en als het slecht weer is zoeken we de hal op om bijvoorbeeld te boulderen.

Sportanen Extreme Outdoor biedt diverse sportactiviteiten aan; leren (wind)surfen, wakeboarden, powerkiten, kanoën, suppen, snowboarden, klimmen, zeilen, mountainbiken, boulderen, skaten, streethockey, ijshockey en steppen. 

Een blok bestaat uit vier weken. Ieder blok zul je drie verschillende sporten beoefenen en één sport zal twee keer op het programma komen te staan.

DE SPORTANEN
EXTREME OUTDOOR

In het kort

  • Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar

  • Verschillende sport en spellocaties

  • Op woensdagmiddag

  • Blokken van 4 weken

  • De deelname kosten zijn €295,- voor het gehele blok, all-inclusief

  • Begeleid door onze enthousiaste medewerkers!

VOOR WIE?

Deze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar die minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A. Het minimale aantal deelnemers is vijf kinderen en er is plaats voor maximaal 10 kinderen. Wees er dus snel bij! 
Kinderen kunnen opgehaald worden van de volgende scholen: Woutertje Pieterse, Leidse Hout school, Hofdijck school, Montessorischool, Lucas van Leyden Ursulasteeg en de Pionier. Als je niet op één van deze scholen zit is dat geen probleem, echter zul je dan zelf naar locatie Pernix moeten komen in Leiden. Adres: Joop Vervoornpad 7 2316 EP, Leiden.

MET WIE?

Mijn naam is Laurens van Bemmelen, ik ben 28 jaar en ben afgestudeerd aan de sportacademie in Den haag (HALO). Extreme sports zijn mijn passie. Zelf sta ik graag in de zomer op het water en in de winter ben ik te vinden in de bergen. Iedere woensdagmiddag zal ik samen met de kinderen op pad gaan om de condities van die dag optimaal te benutten en om hun horizon te verbreden.

WANNEER?

10 Mei 2023 start het eerste blok. De starttijd is 13:00 uur op locatie Pernix. Eindtijd is 18:00, dan ben je terug op locatie Pernix waar je opgehaald kunt worden. De eerste vier data van het eerste blok zijn 10 mei, 17 mei, 24 mei en 31 mei 2023.

KOSTEN?

De kosten voor deelname zijn 295,- euro voor het gehele blok. Dit is een all-inclusief prijs voor de activiteiten, huurkosten van sportmaterialen, eten en drinken. Voor kinderen die op woensdag naar de Sportanen gaan geldt een aangepast tarief.

DE SPORTEN

Mountainbiken

Voor de activiteit mountainbiken gaan we naar locatie Cronesteynpark in Leiden. Hier liggen meerdere parcoursen voor beginners. Voor extra uitdaging kunnen we naar de bult van Swift om de hoogtemeters op te zoeken. Tijdens de Mountainbikemiddagen is het mogelijk om op je eigen fiets mee te doen, maar er zijn ook mountainbikes beschikbaar van onze organisatie voor jou beschikbaar. Het dragen van een helm is verplicht en leveren wij. Je mag ook je eigen helm meenemen!

Golfsurfen doen we in Noordwijk. Bij surfschool Beachbreak kunnen we terecht voor de materialen en surfinstructeurs. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Mocht je liever je eigen materiaal willen gebruiken, zoals eigen wetsuit, is dat uiteraard mogelijk. We starten met de lessen op een softtop surfboard.

Zeilen doen we op de Kaag bij zeilschool het Vossenhol. We zeilen in de 16m2, dit is een traditionele open zeilboot die onder alle omstandigheden betrouwbaar is en waarin we dus uitstekend zeilles kunnen geven. Je bent aan boord altijd actief betrokken bij het zeilen, ook als je niet aan het roer zit. De boot heeft een grootzeil en een fok. De zeilen kunnen aangepast worden aan alle weersomstandigheden.

Boomtopklimmen, tokkelen en balanceren tot hoogtes van 11 meter doen we in klimpark het Klimeiland. Er zijn twee parcours op 4 meter hoogte, één parcour op 7 meter hoogte en 2 parcours op 11 meter hoogte. Dit klimpark ligt aan recreatiegebied Vlietland te Leidschendam.

Voor boulderen gaan we naar boulderhal kunststof in Leiden. Boulderen is een erg uitdagende activiteit omdat er altijd wel een uitdagend level te behalen is. Op een regenachtige dag is dit de perfecte sport om je een middag mee te vermaken.

Skaten en steppen doen we op verschillende locaties. In Leiden noord is een skatebowl. In Voorschoten is een klein skateparkje en in park Cronesteyn of bij de bult van Swift ligt een mooi parcour om lekker te skaten en steppen. Skates en steps zijn aanwezig. Wel vragen we om eigen kniebescherming, pols bescherming en elleboogbescherming en een helm mee te nemen.

Powerkiten doen we in Noordwijk bij Beachbreak. Powerkiten is vliegeren met wat meer kracht dan de vlieger die je bij de speelgoedwinkel koopt. Powerkites zijn beschikbaar in vele soorten en maten en juist daardoor kun je bij windkracht 1 al op een spannende manier serieus vliegeren. Je wordt met powerkiten automatisch meer bewust van de kracht van de natuur en uiteraard kun je deze kracht inzetten op diverse manieren. Door bijvoorbeeld je voort te laten bewegen op een buggy.

Steekt er op een mooie woensdagmiddag een lekker windje op? Dan is windsurfen een goede optie. Windsurfen is mogelijk op Vlietland in Leidschendam of bij het Valkenburgsemeer in Valkenburg. Hier is ondiep water waar we goed kunnen oefenen en op beide locaties is een surfcenter waar we instructeurs en materialen kunnen regelen.

Kanoën en kajakken doen we in Leiderdorp bij kanovereniging Rijnland of bij watersportcentrum Vlietland in Leidschendam. Helaas hebben we geen wildwaterbaan in Nederland, maar we kunnen wel oefenen om ons hierop voor te bereiden.

Wakeboarden doen we in Alphen aan den Rijn aan de kabel. Bij Wet and Wild staat een mooi kabelpark waar we goed kunnen leren wakeboarden of water-skiën. Als dit nog iets te moelijk is kun je daar ook knie-boarden.

Standup paddelen kan door de grachten in Leiden, maar kan ook op zee. Het is het makkelijkste om dit eerst op rustig water te oefenen. Als dit goed gaat kunnen we daarna naar zee om een golfje proberen te pakken. Voor het golfsuppen gaan we naar surf en kiteschool Beachbreak in Noordwijk.

Streethockey is een vrij onbekende sport. Eigenlijk worden er twee sporten gecombineerd en dat zijn inlineskaten en ijshockey. Dat maakt het zo extreme. Streethockey kunnen we op verschillende plekken spelen in Leiden. Voor streethockey zijn er sticks en skates aanwezig. Bescherming graag zelf mee brengen.

IJshockey en schaatsen doen we in schaatshal Leiden of bij de Uithof in Den Haag. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Mocht je liever je eigen materiaal willen gebruiken, zoals eigen stick, is dat uiteraard mogelijk.

Inschrijven Extreme Outdoor

Inschrijven voor De Sportanen
Extreme Outdoor

Blok 1: 10, 17, 24 & 31 Mei 

Blok 2: 7, 14, 21 & 28 juni

Volg de stappen hieronder om de inschrijving te voltooien,

u ontvangt een bevestiging per e-mail.

Aanmelden kan tot 10 mei 2023.

Gegevens kind

Gegevens ouder/verzorger

Gewenste datum

Datum keuze

Bedankt voor uw aanmelding!

bottom of page